Kaapstad Tilburg 2024

Kaapstad Tilburg 2024

Stichting Kaapstad

Thema 2024: De zachte stad

bijdrage

voor de Kaapsalon

Kaapstad is een gratis kunstfestival. In het weekend van 16 tot en met 18 augustus 2024 nemen kunstenaars uit verschillende disciplines de binnenstad van Tilburg met verbeelding en creativiteit over. Zij kapen de stad, infiltreren, zetten die op zijn kop of in een ander daglicht. Je bekijkt daardoor de openbare ruimte in een stad met nieuwe ogen. Voor een gesprek, debat of verdiepende sessie over stedelijke ontwikkeling en kunst in de openbare ruimte kun je terecht in de Kaapsalon.

kaapstadtilburg.nl 

Kaapstad - Zwermers.
Foto's: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Kaapstad - Pitch of Colored Sand, Adam Kalinowski (PL)

Zoldersteboven

Zoldersteboven

Muziektheatercollectief Toemla

Muzikale jeugdtheatervoorstelling (4+)

bijdrage

Publiciteit, aankleding, repetitieruimte

Een man zoekt een plek om zijn grootste geheim te verstoppen. Via een rood deurtje in de hoek van zijn zolder stuit hij op een bijna leegstaande grijze ruimte en wordt daar verwelkomd door een geest. Als ze zich beiden betrapt voelen, wordt het steeds moeilijker om hun verborgen zaken voor zich te houden. Weggestopte herinneringen keren terug, de zingende zaag slaakt een kreet en er wordt thee gemorst. Wie schrikt er van wie? Wie verstopt hier wat? En lukt het ze om deze nieuwe ontmoeting kleur te geven? Tijdens een beeldend en muzikaal mysterie onderzoekt Toemla de geheimen van de binnenwereld. Een spannende en lieve voorstelling over de dingen die je (liever) niet hardop zegt.

denisebeekman.nl en op instagram, via @toemla.toemla.toemla

Foto: Casper Koster

Foto: Raven van de Werken

Virgiel Theater Productie 2024: 9 to 5!

Virgiel Theater Productie 2024: 9 to 5!

Sociëteit Alcuin Virgiel

 

bijdrage

Voor de productie van de voorstelling

Virgiel Theater Productie staat dit jaar op de planken met de musical 9 to 5! De spelers nemen u mee naar het Amerika van 1979 toen de vrouwenbeweging in volle gang was. Het verhaal gaat over drie hardwerkende vrouwen die hun seksistische en egoïstische baas meer dan zat zijn. Samen smeden ze een hilarisch plan om de kantoorhiërarchie op zijn kop te zetten en de zaken te herstellen.

www.virgieltheater.nl 

Poster voorstelling

Performance Liefhebben

Performance Liefhebben

Nina Wijnmaalen

bijdrage

Voor PR-activiteiten en honorarium

Zelfstandig kunstenaar Nina Wijnmaalen maakt beeldende, theatrale performances met verschillende disciplines: beweging, geluid (koorzang), beeldende kunst, mime en poëzie. Ze werkt met een klein team. Haar werk reflecteert hoe ze kijkt naar relaties. Het biedt herkenning en troost, door situaties uit te beelden, waarin we ons kunnen verplaatsen. Maar het mag ook schuren. Ze houdt ook een spiegel voor, waarmee ze laat zien en voelen hoe we met elkaar omgaan en prikkelt om dat anders te doen. Voor de performance eind juni werkt ze samen met negen studenten van de kunstacademie Minerva en een koor. Twee andere voorstellingen maken het tot een compleet programma.

www.ninawijnmaalen.nl 

Opera ‘Het liefdesleven van Willem van Oranje’

Opera 'Het liefdesleven van Willem van Oranje'

Stichting Delcanto

 

bijdrage

Voor de realisatie van de opera

Op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 oktober 2024 brengt Stichting Delcanto in HAL015 in Delft een spetterende opera op de planken over het liefdesleven van Willem van Oranje. Met een speciaal hiervoor geschreven libretto zet Delcanto met humor en een compilatie van verschillende operastukken de vier echtgenotes van Willem vol in de schijnwerpers. Was er sprake van echte liefde of was het politiek gewin? U ziet het in deze opera, gespeeld en gezongen door eigen solisten en koor, allen goede amateurs, in prachtige speciaal voor de voorstelling gemaakte kostuums.

www.delcanto-delft.nl 

Vorige productie 2023 ‘Feestje bij Van Meerten’

‘In jouw voetstappen’

‘In jouw voetstappen’

Annick Sickinghe

Een poëtische installatie

bijdrage

Voor bouw en materiaalkosten

‘In jouw voetstappen’ is een poëtisch kunstwerk van Annick Sickinghe. Het nodigt uit tot verbinding en reflectie met silhouetten van lokale helden die zich inzetten voor de samenleving. Het kunstwerk moedigt bezoekers aan om niet alleen het fysieke park te delen, maar ook elkaars gezichtspunten, verhalen en ervaringen. Gratis te bezoeken als onderdeel van de kunstroute Eilandje in Vogeleiland Park Deventer, mei-september 2024.

stichtingvogeleilanddeventer.nl en annicksickinghe.nl

Amsterdam Koerdisch Film Festival 2024

Amsterdam Koerdisch Film Festival 2024

Stichting AKFF

Derde editie

bijdrage

Publiciteit en promotie

Op 10, 11 en 12 mei 2024 vindt voor de derde keer het Amsterdam Koerdisch Film Festival (AKFF) plaats in het Ketelhuis te Amsterdam. Drie dagen lang draaien er de nieuwste speelfilms, documentaires, animaties, korte films uit of over Koerdistan. Daarmee wil het AKFF de Koerdische kunst en cultuur bevorderen en een brug slaan tussen de Koerdische gemeenschap en andere groepen in de Nederlandse samenleving.

akff.nl 

Swinging Summer Tour 2024

Swinging Summer Tour 2024

Noord Nederlands Jeugd Orkest (NNJO)

bijdrage

Realisatie tournee, promotiemateriaal concerten

Het Noord Nederlands Jeugd Orkest (NNJO) is een symfonisch blaasorkest voor jonge musici in de vier noordelijke provincies. Het NNJO reist aankomende zomer af naar onze meest zuidelijke provincie om vanuit daar een concertreeks te geven. Tijdens deze zomertour wil het NNJO graag muziek verspreiden. Muziek verbindt, muziek geeft plezier: de Swinging Summer Tour staat dan ook geheel in het teken hiervan. Het orkest zoekt de verbinding met elkaar, met de muziek en met het publiek. Vanuit Haelen in Limburg geven ze concerten in omringende steden in zowel Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Naast de musici en dirigent, reist er ook een groep vrijwilligers mee die het orkest dagelijks voorziet van eten, helpt bij de logistiek, geluids- en lichttechniek, film, presentatie enzovoort.

www.nnjo.nl 

Eerder zomerconcert

Theaterstuk ‘Mijn vrouw’

Theaterstuk 'Mijn Vrouw'

Waikuma Pentury

In '24/25 op tournee

bijdrage

Uitbouwen voorstelling en tournee

Wat gebeurt er als een volwassen man zijn trauma’s nog niet heeft verwerkt en het afreageert op zijn partner? Waikuma Pentury heeft het van dichtbij meegemaakt als kind en besloten er een theaterstuk van te maken. Stap in het verhaal achter gesloten deuren, waarin Mingus vecht tegen zijn demonen en Joyce het slachtoffer wordt van zijn destructieve gedrag. Een verhaal waar loyaliteit en liefde staat tegenover eigen kracht en eigenwaarde.
Met een mix van drama, emotie, dans en een vleugje hoop, krijg je een fragment uit hun leven te zien, waarin liefde verstrikt raakt in de duisternis van onverwerkte trauma's.

Beeld uit de try-outs

Het Bunker Museum Terschelling

Het Bunker Museum Terschelling

Stichting Bunkerbehoud Terschelling

bijdrage

Educator, huisstijl

Het Bunker Museum Terschelling neemt de bezoeker mee naar de situatie op Terschelling ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hoe beleef je als geïsoleerde gemeenschap een dergelijk dramatische gebeurtenis? En welke rol speelde de Tiger Stelling? De komende tijd werkt het Bunker Museum aan een herinrichting van het Informatiecentrum, waarbij het meer dwarsverbanden legt met het heden.

bunkersterschelling.nl