Meezing Matthäus 2024

Meezing Matthäus 2024

Stichting Bachkoor Holland

Voor mensen met dementie

bijdrage

Promotie en publiciteit

Op woensdag 27 maart zingen mensen met dementie en 'mantelzangers' mee met het Bachkoor Holland in de Nieuwe Kerk in Delft. Een selectie van hoogtepunten uit de Matthäus Passion van J.S. Bach wordt afgewisseld door korte vertellingen waarin het lijdensverhaal ‘vertaald’ wordt naar het dagelijks leven van mensen met dementie en hun naasten. Het Concertgebouw Kamerorkest verzorgt de begeleiding, aangevuld met strijkers uit het Delfts Studenten Gezelschap Krashna Musika. Het Haarlems Jeugdkoor Spaarne onder leiding van koordirigent Marina Besselink, zingt met 25 zangers ook delen mee.

bachkoorholland.nl/participatieproject-2024 

Bachkoor Holland nam samen met het Particpatiekoor initiatief tot de Meezing Matthäus.

Stukafest Delft 2024

Stukafest Delft 2024

Stichting Stukafest Delft

 

bijdrage

Huur techniek en werving artiesten

Een knallend optreden tussen de kratjes bier en studieboeken. Een intieme, literaire voordracht onder een hoogslaper. Een cabaretier aan de eettafel. Dit festival verrast op 29 februari 2024 met een grote diversiteit aan artiesten in Delftse studentenhuizen. Stukafest bestaat uit drie verschillende rondes van elk een half uur. Je kunt zelf kiezen welke drie optredens jij wilt zien. Op woensdag 21 februari is de aftrap van Stukafest Delft 2024 met een kunstexpositie in DOK in Open, waar Delftse kunstenaars hun werk exposeren. Na alle optredens is er een afterparty met live muziek en DJ's in de Koornbeurs op de 29ste.

www.stukafest.nl/delft 

Impressie van voorgaande edities van Stukafest Delft.

Kids for Climate

Kids for Climate

RADIUS CCA

bijdrage

Materiaalkosten en honorarium bambi van balen

Kids for Climate is een educatief programma voor leerlingen uit groep vijf en zes van de Delftse basisscholen. Voor Kids for Climate ontwikkelt RADIUS samen met kunstenaar bambi van balen een reeks kostuums, gebaseerd en geïnspireerd op planten en dieren. Deze kostuums dienen als verlengstuk om je in te leven in andere levensvormen en de tentoonstelling van RADIUS af te tasten en te onderzoeken. Met de tentoonstelling HET VERLANGEN NAAR EEN (DONUT)ECONOMIE opent RADIUS het jaarprogramma De Grenzen aan Groei.

www.radius-cca.org 

The Mirror Barricade (Die Spiegel Barrikade) door bambi van balen & TOOLS FOR ACTION

Arabian Flavour Night

Arabian Flavour Night

Stichting Coloured Circle

Tien maandelijkse avonden in 2024

bijdrage

PR activiteiten, crew en dansshow

Arabian Flavour Night is een laagdrempelige, vrolijke, uitnodigende happening waar Amsterdammers nieuwe mensen en (sub)culturen leren kennen. Op maandelijks georganiseerde bijeenkomsten met storytelling, livemuziek, Midden-Oosters eten, dans en een Dabke workshop ontmoeten buurtgenoten en Amsterdamse nieuwkomers elkaar. Het gaat dan ook om mensen samen te brengen en contact met elkaar te laten maken. Tevens bieden de avonden een podium aan creatieve nieuwkomers en andere jonge talenten in de stad.

www.colouredcircle.org 

Optredens, storytelling, eten en dans wisselen elkaar af tijdens de Arabian Flavour Night.

Grenzeloos muziek maken

Grenzeloos muziek maken

Travaux Publics

Vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari 2024

bijdrage

Publiciteit en promotie; reiskosten kinderen

Travaux Publics organiseert in het tweede weekend van februari een weekend van concerten en masterclasses met de barokvioliste Veronika Skuplik. In de Koepelkerk van Sappemeer – een prachtig gerestaureerde kerk uit 1655 – combineert zij haar kunde om de diepere betekenis van de barokmuziek te vertolken met haar toegewijde houding als docent in de masterclasses voor getalenteerde jonge musici uit binnen- en buitenland. In de uitvoering van de Sonata Representativa van Biber laat ze de basisschoolkinderen kennismaken met de taal der dieren.

www.travauxpublics.nl 

Barokvioliste Veronika Skuplik verzorgt de masterclasses en geeft samen met klavecinist Jörg Jacobi (r) het concert Variation und Virtuosität. (foto: Foppe Schut)

In de workshop van organist Eeuwe Zijlstra (foto) en orgelbouwer Winold van der Putten leren de schoolkinderen alles over orgelpijpen en gaan ze die zelf maken. (foto: Jan Kees Schelvis)

De Kraak op Terschelling

De Kraak op Terschelling

Productiehuis Spinbarg

Zondag 10 maart - zondag 16 juni 2024

bijdrage

Publiciteit en promotiemiddelen

Vanaf maart is in de Natuurschuur in Lies op Terschelling De Kraak te zien. Het is een bijzondere ruimtelijke installatie met tien animatiefilms, gebaseerd op oude verhalen uit het waddengebied. De Kraak laat zien hoe de mens al van oudsher met de onstuimige zeenatuur probeert te leven. Hoe dat vaak hopeloos misloopt, maar ook hoeveel moois eruit kan ontstaan.

www.spinbarg.nl 

 

Mina & Mevrouw

Mina & Mevrouw

Stichting Prospektor, Maartje Duin

Acht podcasts en verdiepend programma

bijdrage

Sprekersvergoeding publieksavonden

Een halve eeuw waren de levens van Mina en Mevrouw innig met elkaar verstrengeld. Mevrouw was gravin op een kasteel bij Middelburg en Mina haar inwonende dienstbode. Als achterkleindochter van Mevrouw voelt Maartje Duin al een leven lang ongemak over hun verhouding, die ze ziet als het toonbeeld van onvrijheid. Op zoek naar antwoorden stuit ze op een rijkgeschakeerde vrouwengeschiedenis die haar aannames steeds opnieuw doen kantelen. De podcastserie van acht afleveringen vertelt een verhaal over klasse, keuzevrijheid en afhankelijkheid, dat generaties lang doorwerkt. Tijdens de publieksavonden komen de thema’s uit de podcasts aan bod.

Ga naar vpro/ovt 

Podcastmaker Maartje Duin

Delft Fringe Festival 2024

Delft Fringe Festival 2024

Stichting Delft Fringe Festival

Ontdek aanstormend talent

bijdrage

Verdiepende programma's tijdens festival

Delft Fringe Festival biedt een podium aan nieuwe professionele makers uit binnen- en buitenland. Dit zijn makers die een kunstvakopleiding hebben gevolgd, daar nog mee bezig zijn of juist autodidact zijn. Deze aanstormende talenten zijn van 28 mei - 9 juni 2024 met hun voorstelling te zien in Delft, op bijzondere plekken in de stad. Van dans tot muziek en van cabaret tot kleinkunst, en alles daartussen in.

delftfringefestival.nl 

Verdieping via een Fringe Tour, napraten na de voorstelling

Carnivale

Festival Carnivale 2023

TuinindeStad

 

bijdrage

Aankleding, drukwerk, catering betrokkenen

Tijdens de donkere dagen tussen kerst en oud en nieuw komt Carnivale terug naar TuinindeStad. De tuin wordt voor even omgetoverd in een sprookjeswereld vol spannende voorstellingen op het grensvlak van circus en theater. Met een knipoog naar de historie, vol humor, spanning, kunst en magie.

detuinindestad.nl 

Vorig jaar in Groningen... 

Goed Gekleed

Goed Gekleed

Museum Paul Tétar van Elven

 

bijdrage

Promotie en communicatie

In de collectie van kunstenaar Paul Tétar van Elven bevindt zich een behoorlijk aantal kostuums uit de 18de en 19de eeuw. De herkomst is niet duidelijk. Paul Tétar is tweemaal getrouwd geweest: zijn de japonnen van zijn respectievelijke echtgenotes Louise en/of Hélène, die wellicht een aantal oudere stukken hebben geërfd? Of heeft hij ze verworven op de veiling van zijn goede vriend Alexander Hugo Bakker, die in 1882 overleed? Of dit te achterhalen is weten we niet. Vanaf de kerstvakantie zijn de kledingstukken na dertig jaar weer te zien in het museum, samen met kant, waaiers en sieraden.

museumpaultetarvanelven.nl